MUNAT

Emoankkalastamme saamme päivittäin munia, jotka me keräämme ja pesemme käsin. Ankanmunat sopivat erinomaisesti leivontaan hyvien vaahtoutumisominaisuuksiensa vuoksi.

Munien koko vaihtelee hieman, mutta ne ovat yleisesti noin puolitoista kertaa suurempia kuin kananmunat. Niiden ravintoarvot ovat myös korkeammat, ja ne sisältävät enemmän proteiinia sekä rasvaa. Ankanmunia voi käyttää leivonnassa samalla tavalla kuin kananmuniakin. Valkuaisen koostumus on hieman sitkeämpi ja se pitää vaahdon koostumuksen hyvänä, joten kakkuihin se on siksi vallan mainio. Ankanmunassa on hieman voimakkaampi aromi kuin kananmunassa. Ankanmunan proteiini koostumus eroaa kananmunasta ja sen vuoksi saattaa sopia myös niille jotka ovat kananmunalle allergisia. Asiakkailtamme olemme myös saaneet palautetta, joka vahvistaa tätä tietoa. Olethan kuitenkin yhteydessä omaan lääkäriisi ennen kuin kokeilet ankanmunaa, jos sinulla on kananmuna allergia. Ankanliha saattaa sopia myös henkilöille, joille muut lihat aiheuttavat allergiaa, mutta tästä on myös hyvä keskustella lääkärin kanssa. Kokeilut omalla vastuulla.
 Ankat munivat munat lattialle turpeeseen ja pitävät niitä kosteina siirtämällä niille vettä rintahöyhenissään. Tästä johtuen kosteat munat keräävät itseensä lattialta roskia ja turvetta, ja siksi ne pestään meillä huolellisesti. 

6kpl MUNAN KENNO

7,00 e

12kpl MUNAN KENNO

14,00 e

20kpl MUNAN LEVY

20,00e

⠀ 

⠀ 

⠀ 

⠀ 

⠀ 

⠀ 

⠀ 

⠀